Groene energie uitgelegd

 Groene energie uitgelegd

Groene energie is steeds vaker te vinden bij energieleveranciers. Echter heb je ook hier weer verschillende soorten in, waardoor het goed kan zijn om te bekijken wat deze vorm van energie echt is. Als eerste is het een duurzame energie, dat wordt opgewekt door middel van duurzame bronnen. Denk daarbij aan de zon, water, wind en biomassa. Deze energie kan niet zomaar opraken en er wordt geen CO2-uitstoot gegenereerd tijdens het opwekken. Hierdoor is het vele malen beter voor het milieu. Dit is ook de reden dat steeds meer mensen gebruik gaan maken van deze variant van stroom.

De energie op verschillende manieren opgewekt

Groene energie komt bij energieleveranciers echter alsnog in verschillende vormen. Afhankelijk van waar jij jouw energie aanschaft, zal er ook op een andere manier voor gezorgd worden dat het bij jou terecht komt. Ons land kan namelijk de enorme vraag naar duurzame energie niet alleen opwekken. Er zijn slechts enkele leveranciers die daadwerkelijk groene energie uit Nederland verkopen aan huishoudens. De overige leveranciers moeten hun energie uit andere landen halen, wat weer extra uitstoot geeft voor het transport dat ervoor nodig is. Hierdoor is het niet zo duurzaam als je in eerste instantie zou denken.

Zelf energie opwekken in huis

Ondanks dat de groene energie niet altijd dichtbij gehaald kan worden en er toch uitstoot is, heb je altijd een duurzame oplossing voor jouw woning. Je kunt deze energie zelf ook opwerken. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen op jouw dak. Hiermee kun je, wanneer je voldoende panelen beschikbaar hebt, jouw gehele huishouden voorzien van energie. Je kunt ook voor een warmtepomp gaan, waarmee warmte opgewekt wordt met slechts een apparaat. Hierdoor gaat jouw gasverbruik aanzienlijk omlaag en heb je aan het einde van het jaar alleen maar profijt van jouw keuze voor groene energie.

onlino

Related post