Hoe maak je jouw huis CO2 neutraal?

 Hoe maak je jouw huis CO2 neutraal?

Jouw woning kan aan een opknapbeurt toe zijn. Heb je er dan ook al aan gedacht om duurzamer te gaan leven? Dit houdt niet alleen in dat je jouw huis goed gaat isoleren, maar ook dat je jouw huis zo CO2 neutraal mogelijk gaat maken. Je hebt hier verschillende manieren voor, waaronder bijvoorbeeld de warmtepomp. Binnen een korte tijd heb je minder gasverbruik, waardoor de uitstoot ook aanzienlijk naar beneden wordt gehaald. Maar waar moet je allemaal op letten en wat heb je nog meer aan mogelijkheden? Lees gauw verder en ontdek.

De juiste isolatie

Jouw huis CO2 neutraal maken door middel van een warmtepomp is niet heel eenvoudig. Zodra je het apparaat in huis geplaatst hebt, ben je er namelijk nog niet. Want hoe zorg je ervoor dat je niet toch bij moet gaan stoken om het warm in huis te krijgen? Je wilt immers geen gebruik meer maken van gas in huis, zodat de uitstoot naar beneden gaat. Je zult daarom als eerste jouw huis moeten isoleren voordat je er echt iets van gaat merken. De warmte kan op deze manier niet meer ontsnappen en je hebt genoeg aan de warmtepomp.

Verschillende aanpassingen voor jouw woning

Daarbij kun je jouw huis ook CO2 neutraal maken als je alle radiatoren weghaalt en de vloerverwarming laat vervangen door een duurzaam model. Dit kan namelijk ook geheel verwarmd worden met water in plaats van gas. Uiteindelijk kun je met verschillende aanpassingen in huis ervoor zorgen dat je geen kosten meer in rekening gebracht krijgt voor gas en daarmee dus ook jouw woning CO2 neutraal kunt maken. Je draagt uiteindelijk jouw steentje bij aan een beter milieu en profiteert er dus ook mee op basis van jouw energierekening. CO2 neutraal leven heeft dus meerdere voordelen.

onlino

Related post